In Azië wordt al het kalligrafie werk ‘geplakt’. Dit houdt in dat er op een speciale manier lijm geprepareerd wordt. Het kalligrafiewerk wordt na maanden drogen, bewerkt met de lijm en geplakt met meerdere lagen vellen rijstpapier, en te drogen gehangen op een speciaal gemaakt frame. Het plakken is belangrijk om het papier, dat erg dun en kwetsbaar is, te conserveren.

Het is een uitermate zorgvuldig en tijdrovend proces, aangezien het rijstpapier dat door de lijm nat wordt uiterst kwetsbaar is. Eigenlijk is het een vak apart en zeker in Azië zijn er mensen die daarvoor zijn opgeleid. Hier probeer ik het werk grotendeels zelf te plakken, al laat ik het soms over aan meer geoefende mensen. Als het kalligrafie werk geplakt is met meerdere lagen, dan is er de keuze om het werk nog verder te bewerken met zijde voor het maken van een scroll. In dat geval wordt de zijde ook geplakt met rijstpapier, gedroogd op een frame en vervolgens uitgesneden op maat volgens vaststaande verhoudingen. Het hele werk met zijde wordt dan als geheel geplakt met rijstpapier en verwerkt tot scroll.

Ook kan ervoor gekozen worden het werk, dat met enkele lagen rijstpapier is geplakt, in te lijsten achter glas of in een baklijst.